Foto: TT

Björklund utmanas som FP-ledare

Uppdaterad
Publicerad

Folkpartiledaren Jan Björklund utmanas nu om ordförandeposten. Inför partiets landsmöte i höst nominerar partidistriktet i Västerbotten riksdagsledamoten och förra EU-ministern Birgitta Ohlsson till ny partiledare.

– De som pläderar för Birgitta Ohlsson menar ju att om man nu ska göra ett förnyelsearbete  inom partiet så är hon ju ett nytt namn och kanske står för någonting  nytt. Därför så vore det intressant, säger Cecilia Festin-Stenlund, vice ordf Folkpartiet Västerbotten till SVT.

Den 20 augusti är sista nomineringsdag. Hittills har Jan Björklund varit ohotad – en handfull distrikt har lämnat in sina nomineringar och på alla utom Västerbottens står Björklund som kandidat.

Ohlsson kan utmana

Birgitta Ohlsson fick fler personkryss än Jan Björklund på riksdagsvalets Stockholmslista och pekas ofta ut som den som kan utmana den sittande partiledaren.

– Hur ser du på att Jan Björklund själv säger att han vill fortsätta att vara partiledare?

– Jamen det är väl bra att han känner att han har den energin och han får väl också tåla att bli utmanad, säger Cecilia Festin-Stenlund, vice ordf Folkpartiet Västerbotten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.