Brandbomber kastades mot balkong

Publicerad

Två brandbomber kastades mot en balkongdörr i Linköping. I lägenheten befann sig en familj, som enligt polisen inte ska ha någon hotbild mot sig.

– De är naturligtvis uppskrämda och rädda, säger Jan Millmark, vid Linköpingspolisen.

Det hade kunnat sluta riktigt illa. Men av någon anledning tog inte bensinen eld när glasflaskor fyllda med bensin kastades mot familjens balkongdörr, som blev indränkt av den brandfarliga vätskan. Enligt polisen hade trasor i flaskhalsarna tänts på.

– Men som tur är tog det sig inte, de har slocknat, säger Jan Millmark, stationsbefäl vid Linköpingspolisen.

Enligt polisen finns det inte någon känd hotbild, varken mot familjen eller mot någon annan i området där bensinattacken ägde rum.

– Det verkar vara helt felriktat eller slumpmässigt, det är oförklarligt.

Händelsen utreds som försök till mordbrand och polisen har inlett en teknisk undersökning.

Bara för några dagar sedan, den 30 juli kastade någon in en molotovcocktail genom fönstret till i en skola i Linköping. Inte heller den tog eld.

– Visst kan man spekulera i att det finns ett samband. Men det är lite för tidigt att dra slutsatsen att det kan vara samma person, säger Jan Millmark,

Polisen har inte gripit någon misstänkt för dådet, som inträffade strax efter klockan ett natten mot tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.