Ett kap från 1850. Foto: Fastighetsbyrån Eksjö

Dags att öppna plånboken – Sveriges billigaste hus är nu till salu

Uppdaterad
Publicerad

En genomsnittlig lägenhet i Stockholms innerstad kostar cirka 81.000 kronor per kvadratmeter. Låter det mycket kanske det kan vara värt att snegla lite på det här huset i stället – det kostar för närvarande bara 30.000 kronor, vilket blir 75 kronor per kvadratmeter.

De ständigt ökande bostadspriserna på vissa platser i Sverige har fått många att slita sitt hår, men det finns fortfarande kap att göra. Enligt sajten Mäklarstatistik kostar en genomsnittlig lägenhet i Stockholms innerstad 81.662 kronor per kvadratmeter. I Ingatorp, Jönköpings län, Småland, finns det hus på 400 kvadratmeter som fastighetsförmedlaren kallar ”förmodligen Sveriges billigaste”.

Huset kostar otroligt låga 30.000 kronor – bara 75 kronor per kvadratmeter.

Vill inget hellre än att bli av med det

Ägaren till huset har avlidit, en man i Skåne har ärvt det, och han vill inget hellre än att bli av med det, skriver Expressen.

Byggt 1850

Huset beskrivs som en ”vacker kulturbyggnad”, och ska ha byggts runt 1850. Tidigare har urmakeri, hattaffär, charkuteriaffär och pappershandel funnits i byggnaden. Även en tjusig kakelugn finns i ett rum.

Mäklaren medger dock att ”omfattande renoveringsbehov finns”, så de som till slut lägger 30.000 på bordet får nog räkna med att även investera i lite spik och en hammare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.