Thomas Arnroth tipsar om nya spel

Uppdaterad
Publicerad

The Banner Saga, Kami och NBA Live 14. I Gomorron Sverige pratar Thomas Arnroth om spelbranschens snabba förändring, och ger både ris och ros till tre aktuella spel.

Vikingasaga och strategiactionspel. Det spelet som får mest uppmärksamhet är The Banner Saga, ett historieberättande äventyrsspel med en tanke bakom varje spelares steg. Enligt Arnroth är det ett schackliknande spel, där det gäller att slå sina motståndare men samtidigt beskydda sina egna spelare.

– Personligen måste jag säga att om en spelutvecklare skulle sitta och tänka: ”Vilka element ska vi sätta samman i ett spel för att Thomas Arnroth ska tycka att det här är bra?” Då kan man säga att de här elementen är som gjorda för mig, säger Thomas Arnroth i SVT:s Gomorron Sverige.

Känslomässig anknytning

Enligt Arnroth får man snabbt en känslomässig anknytning till karaktärerna i spelet. Dels för att sagan är väl berättad, och för att de val man gör i spelet får konsekvenser.

– Där sitter man ganska snart och är rätt kär i dessa.

Spelen som får lite mindre ros i Gomorron Sverige är Kami, ett stillsamt papperspussel i mobilen med knep och knåp. Samt nya NBA Live 14, med lägst betyg.

– Det är en total katastrof, som en dålig film. Spelet är lite långsamt och inte intuitivt, och spelarna är för små i förhållande till planen. Jag är otroligt besviken, säger Thomas Arnroth.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.