Foto: TT

SMHI utvidgar halkvarning

Uppdaterad
Publicerad

Med temperaturer runt nollstrecket råder halt väglag på flera håll i landet. Flera olyckor inträffade under morgonen och SMHI har utfärdat flera klass 1-varningar.

SMHI varnade redan under morgonen utfärdat klass 1-varning för Värmlands, Dalarnas, Västmanlands och Örebro län, där underkylt regn kan ge plötslig halka. Senare har området utvidgats till att även gälla Gävleborgs län, Uppsala län och norra delen av Stockholms län, samtidigt som varninhgarna för vissa delar av Svealand dragits tillbaka.

Längre norrut varnas för kraftiga snöfall, som likaledes kan ge trafiksvårigheter.

Halkan i Svealand vållade flera olyckor under morgon och förmiddag. Bland annat kolliderade en personbil och en lastbil på riksväg 61 i Värmland. Svår halka rådde på platsen. Inga personer skadades. En annan olycka inträffade på riksväg 63 nära Hällefors där en bil körde av vägen och voltade.

Även i söder råder lokal halka och polisen uppmanar bilister att ta det lugnt. Tre personer fick föras med ambulans till sjukhus efter en krock i Sösdala i Skåne. Även där var det mycket halt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.