Det äldre paret mördades brutalt i sitt hem i Långared utanför Alingsås. Foto: Scanpix

HD tar inte upp dubbelmord i Långared

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen (HD) ger inte prövningstillstånd i fallet med dubbelmordet på ett lantbrukarpar i Långared utanför Alingsås.

HD har gått igenom materialet och inte hittat något skäl att ge prövningstillstånd.

Därmed står hovrättens dom fast. Två män fick 15 års fängelse vardera, men enbart för mordet på 71-åriga Inger Antby. Även 69-årige Torgny Antby slogs ihjäl, men det mordet friades männen för.

Dubbelmordet i Långared

De två männen fälldes i tingsrätten mot sitt nekande till livstids fängelse för morden på mannen och kvinnan, som hittades rånmördade på sin gård i oktober i fjol.

Hovrätten för västra Sverige sänkte sedan straffet när männen enbart fälldes för mordet på kvinnan. Det är inte klarlagt, ansåg hovrätten, vem som gjorde vad i ladugården.

Riksåklagaren (RÅ) ansåg att straffvärdet för mordet är högre än vad hovrätten kom fram till och överklagade till HD, som nu konstaterar att hovrättens avgörande står fast.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Långared

Mer i ämnet