Jörgen Schön har tagit sin bild av Småland. Foto: Jörgen Schön

Jörgens björk blev veckans #minsverigebild

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Schön valde en bild som speglar hans kärlek till naturen. I helgen röstades den fram till veckans #minsverigebild.

– Jag tycker att den väldigt tydligt visar det otroliga värdet av vår fantastiska natur, säger Jörgen Schön när SVT:s #DinRöst ringer upp honom under tisdagen.

Till vardags arbetar han som servicetekniker i Växjö, hans björkbild är tagen strax utanför stan.

#Minsverigebild

– Jag tror att vi svenskar är ett naturälskande folk. Även om man bor i in storstad har man oftast naturen runt knuten. Det tycker jag är fint och vill värna, säger han.

Jörgen Schöns bild av Sverige var en av fem finalbidrag till veckans #minsverigebild och fick 52 procent av rösterna.

Precis som alla andra som deltar i #minsverigebild har Jörgen Schön möjlighet att få sin bild visad i något av SVT:s specialprogram inför valet i september. Och i riksdagsvalet är miljöfrågan viktig från för honom.

– Den globala uppvärmningen är någonting jag bekymrar mig över, säger Jörgen Schön.

#Minsverigebild

Vill du att din bild av Sverige ska spela en roll i riksdagsvalet? Ta en bild och dela den på sociala medier genom #minsverigebild eller mejla minsverigebild@svt.se. Skriv vad bilder betyder för dig och var den är tagen.​

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Minsverigebild

Mer i ämnet