Gunilla Gottås Wallin med dotter Alma på familjens scooter. Foto: Gunilla Gottås Wallin

Vinnare: Humor viktigt i dagens Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Läraren Gunilla Gottås Wallin vann sista omgången av veckans #minsverigebild. Med sin bild vill hon poängtera vikten av glädje i vardagen.

– Även om jag inte vet allt om min skolas elever ser jag att det finns jättemånga familjer som har det jättejobbigt. Det är så mycket sorg och många svåra saker i vårt samhälle i dag. Därför är humor och glädje extra viktigt i vardagen, säger Gunilla Gottås Wallin om sin #minsverigebild.

Fritt land

Den är tagen vid hennes hem utanför Nyköping. Hon sitter på en vespa med sin dotter Alma. Gunilla tror att det är just glädjen i bilden som gjorde att hon fick 44 procent av rösterna i veckans tävling. Det är också den respons hon har fått av människor i sin omgivning.

#Minsverigebild

– Glädje är viktigt i Sverige. Det är ett fantastiskt och fritt land där vi kan tycka vad vi vill och säga vad vi vill och ha på oss vad vi vill. Det finns en mångfald vi ska värna om, säger hon.

Tavla på jobbet

Precis som föregående vinnare får hon sitt fotografi tryckt på en canvastavla som hon vill hänga upp på skolan hon jobbar på.

– Det är jättemånga på mitt jobb har röstat på mig, så jag kanske hänger den på jobbet.

Från och med den här veckan kommer partiledarna att välja varsin #minsverigebild till partiledarutfrågningarna som börjar den 19 september.Vill du visa din bild av Sverige för politikerna? Använd #minsverigebild på sociala medier eller mejla minsverigebild@svt.se

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Minsverigebild

Mer i ämnet