Foto: TT

Krav på Birgitta Ohlssons avgång

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) möter motstånd efter att än en gång ha kritiserat Liberalernas ledning och partilinjen.

Nu kräver flera personer i partiet, bland annat Anna Starbrink i partistyrelsen, att hon lämnar partiledningen.

– Jag tycker att man ska välja om man ska vara med och leda partiet eller om man vill vara en fri debattör. Nu har hon valt att vara en fri debattör. Då tycker jag att det är rimligt att hon lämnar vår partiledning, säger Starbrink till Sveriges Radios Ekot.

Kritiken mot Birgitta Ohlsson

Birgitta Ohlsson har bland annat kritiserat partiledaren Jan Björklunds uttalande för några dagar sedan om att regeringen bör bjuda in SD till blocköverskridande samtal.

Dessutom har hon sagt att hon inte ställer upp på partilinjen om att sätta stopp för friskolor.

– Jag skulle vilja påstå att måttet nu är rågat för de flesta av oss som inte längre har något förtroende för Birgitta Ohlssons ledarskap i partiet, säger partiets vice ordförande i riksdagsgruppen Tina Acketoft till Ekot.

Birgitta Ohlsson har avböjt intervju och vill inte kommentera avgångskraven, uppger Ekot.

Detta gäller saken

Söndagen 11 september sade Liberalernas partiledare Jan Björklund att regeringen bör bjuda in Sverigedemokraterna till de politiska samtal som förs över blockgränsen.

Detta kritiserades av Birgitta Ohlsson. Hon är också kritiisk mot kravet att stoppa religiösa friskolor, ett krav som framfördes av bland andra Jan Björklund på DN Debatt den 11 september.

Den 14 september krävde Tina Ackertoft, vice ordförande i Liberalerns riksdagsgrupp, att Birgitta Ohlsson avgår ur partistyrelsen. Samma dag skrev partistyrelseledamoten Anna Starbrink på SVT Opinion att Birgitta Ohlsson bör avgå ur partistyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiken mot Birgitta Ohlsson

Mer i ämnet