Foto: Scanpix

Loreen på svensk mark

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals människor samlades ute på Arlanda för att välkomna Loreen efter segern i Eurovision Song Contest. -Det kommer att ta ett tag att smälta det här, sade stjärnan.

Fansen höll stämningen uppe med sång under en lång och spänd väntan på sin stora idol. Vid 23.22 – en timme efter att planet skulle ha landat – visade sig äntligen Loreen för det pressuppbåd och de hundratals fans som väntade på Arlanda.

– Du är bäst gumman, välkommen hem! Det du har gjort kräver massor och du levererar som alltid. Tack för det du gjorde för Azerbajdzans folk, skrek en man i publiken.

Eurovision Song Contest 2012

– Det var så lite, svarade Loreen.

Stjärnan tog emot blommor och började svara på pressens frågor.

– Om ett par timmar är det dags att gå upp och jobba igen, sade hon.

En trött vinnare med famnen full av blommor och en ring av poliser runt omkring sig tog sig ändå tid att sjunga vinnarlåten tillsammans med några av sina fans.

– Nu ska jag hem och sova och sedan ska jag läsa alla brev jag fått, sade hon till SVT.

Hur känns det att få ett sånt här bemötande?

-Det känns naturligtvis fantastiskt. Men det är inte bara jag som har varit med och gjort det här, vi är många, jag vill bara säga det, sade hon.

Folk i alla åldrar hade åkt ut till Arlanda – från fyraåringar till pensionärer. En av dem var Lizbeth Brittsten, pressansvarig för Melodifestivalklubben, som talade med SVT tidigare på kvällen.

– Jag vill hälsa Loreen välkommen hem och gratulera henne till vinsten. Jag är jättestolt och glad över att hon tog hem det här. Det har gått 13 år sedan sist och vi är jätteglada att få ta emot henne och att vi får arrangera tävlingen nästa år, sade hon.

Den som inte orkade åka ut till Arlanda i kväll får en ny chans i morgon. Då kommer Loreen att möta folkets jubel på Hötorget i Stockholm klockan 19 på tisdagkvällen. SVT direktsänder hyllningen i SVT2 i ett nyinsatt program, ”Loreen – hemkomsten”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2012

Mer i ämnet