Strejken började i förra veckan och har drabbat hundratusentals passagerare. Nu ger Lufthansa beskedet att onsdag den 11 november ställs all trafik till och från Sverige in. Foto: TT

Lufthansastrejken: Alla flyg till Sverige ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Lufthansa vann en symbolisk domsstolsseger när de försökte stoppa strejken – men med ringa effekt.

Hundratusentals passagerare har hittills drabbats. På onsdagen ställer bolaget in all trafik till och från Sverige.

Flygbolaget fortsätter att ställa in hundratals flygningar på grund av kabinpersonalens strejk, som är inne på sitt fjärde dygn. På tisdagen fann en arbetsdomstol strejken olaglig, efter att företaget ansökt om tillfälligt förbudsföreläggande. Men domslutet rör bara resten av tisdagen och endast en flygplats, Düsseldorf.

Kabinpersonalens fackförbund Ufo säger att strejken fortsätter till fredagens slut. Ordförande Nicoley Baublies vill att parterna omedelbart sätter sig vid förhandlingsbordet ”utan förhandsvillkor”.

Bolaget hävdar att de går med på detta, men Ufo säger sig inte ha fått ett erbjudande om samtal.

Inga flyg till Sverige

Under tisdagen ställdes 136 flighter in. Inga flygningar till och från Sverige påverkades men på onsdagen drabbas de svenska resenärerna ordentligt.

– Lufthansa har sagt att alla flighter ska ställas in. Det är totalt 32 avgångar och ankomster på Arlanda och Landvetter, säger Henrik Kelfve vid Swedavias pressjour.

I ett uttalande säger Lufthansa att totalt 930 avgångar kommer att behöva ställas in på onsdagen, det drabbar omkring 100 000 passagerare.

Flygbolaget gav på måndagskvällen ett nytt bud till kabinpersonalen. Förslaget ska innehålla bättre bonusar och nya pensionsavtal i ett försök att locka personalen tillbaka till arbetet, skriver nyhetsbyrån NTB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.