Man skjuten till döds i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts ihjäl nära S:ta Maria kyrka på Möllevången i Malmö runt midnatt.

Polisen fick larmet vid kvart över tolv sedan flera personer ringt in och berättat att de hört ett antal kraftiga smällar, som de tyckt låtit som skottlossning.

– Vi skickar dit flera patruller. Första patrullen på plats anträffar en skottskadad man. Man gör bedömningen att han är allvarligt skadad, så man påbörjar hjärt- och lungräddning till det att ambulansen kommer fram till platsen och för mannen till sjukhus, säger Martin Carlsson, inre befäl på Malmöpolisen.

Dog av skadorna

Men mannens liv gick inte att rädda.

– Det finns flera vittnen, men vi är givetvis intresserade av om det är någon som har sett eller hört någonting, eller gjort iakttagelser i samband med den här skottlossningen, säger Martin Carlsson.

Andra dödsskjutningen denna vecka

Det här är den andra dödsskjutningen i Malmö den här veckan, men polisen ser just nu inget samband mellan händelserna.

– Inte vad vi kan se i nuläget. Det kan det givetvis finnas, men det är ingenting som är uppenbart för oss, säger Thomas Paulsson, yttre befäl.

Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen och genomförde en teknisk undersökning. Ingen misstänkt är gripen.

”Ska diskutera läget”

Nu ska polisen ha ett möte om läget efter veckans skjutningar.

– Rent statistiskt har vi femton mord varje år men vi ska ha en sittning nu och diskutera läget. Vi kommer att gå ut med information senare, säger Stefan Sinteus, chef för polisområde Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.