Gabriel Wikström (S) Foto: TT

Minister pratar förlossning med landsting

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens kris i förlossningsvården så kallar sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) nu till sig företrädare för flera av landstingen för diskutera hur den akuta situationen ska lösas.

De landsting som är inbjudna är Västernorrland, Dalarna, Stockholm, Sörmland, Kalmar samt Västra Götalandsregionen och Region Skåne, uppger socialdepartementet. Mötet ska ske den 28 mars.

Tanken är att de inbjudna regionerna och landstingen ska berätta om hur de arbetar med att informera och lugna oroliga medborgare.

BB-krisen

– Många medborgare uttrycker just nu oro kring situationen i förlossningsvården. Regeringen har sedan tidigare satsat stora medel på att förbättra förlossningsvården och för kvinnors hälsa i stort. Jag vill därför träffa representanter för landstingen för att diskutera hur man arbetar med att säkra kvaliteten i förlossningsvården och hur man möter människors oro, säger han.

Kvalitetssäkra förlossningsvården

Vid mötet kommer landstingen också att få möjlighet att berätta om sitt arbete med att förbättra och kvalitetssäkra förlossningsvården.

Sollefteå sjukhus har ockuperats i en månad nu och styrkan av ockupanter är forfarande oförminskad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB-krisen

Mer i ämnet