Foto: SVT

Muf-protest mot vegetarisk dag

Publicerad

Med hundra hamburgare ville Moderata ungdomsförbundet värna om valfriheten när en skola i Gävle anordnade en vegetarisk dag på fredagen, skriver dn.se.

Muf delade ut burgarna till köttsugna elever utanför skolan.

– Vegetarisk mat är jättebra ur flera aspekter, miljöaspekten till exempel. Men vi tycker att det är jätteviktigt med valfrihet. Man ska alltid ha ett alternativ att äta kött i stället för vegetarisk mat, säger Muf-ordföranden Marcus Simrén till tidningen.

Muf-arna blev dock avvisade från skolområdet, eftersom Vasaskolan inte tillåter att politiska partier kampanjar annat genom bokbord i skolan.

Det är inte första gången som köttfria initiativ väcker känslor. Förra året delade tidningen GT ut köttbullar och korvar utanför festivalen Way Out West i Göteborg, sedan festivalen meddelat att de bara skulle erbjuda vegetarisk mat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.