Foto: Polisen

Polisen eftersöker man – går ut med bild

Uppdaterad
Publicerad

Polisen gick ut med en bild på en man som eftersöktes. Senare under kvällen greps en person i Märsta som enligt polisen liknar mannen på bilden. Man bekräftar dock inte att det är samma person.

Vet du vem mannen på bilden är? Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Det är efter dådet på Drottninggatan i Stockholm berättade polisen under en presskonferens att de nu söker efter mannen på bilden.

Terrordådet i Stockholm

”Vi är välövade”

Allmänheten uppmanas att höra av sig om de har någon information om mannen, som har setts på platsen ”i omedelbar anslutning till själva händelsen”, enligt polisen. Mannen är inte misstänkt, men polisen vill gärna få kontakt med honom.

– Det är viktigt att vi får kontakt med den här personen, sa polisen vid 17.00-tiden.

En man greps

Senare på kvällen greps en person som polisen säger liknar mannen på bilden, och man uppger man hoppas att det är samma person. Det är dock inget polisen kan bekräfta.

Mannen greps i Märsta utanför Stockholm och polisen berättar att han betedde sig på ett sätt som gjorde att han stack ut ur omgivningen.

Mannen är identifierad men om det är samma person som på bilden kan polisen inte säga något om.

Sökandet efter lastbilens förare fortsätter, då han enligt polisen har avvikit och är på fri fot.

”Vi är välövade”

Om fredagens dåd är en enstaka händelse, eller om fler väntar, vet inte polisen. Händelsen är dock inte överraskande, menar Mats Löfving på Noa.

– Vi har flera liknande exempel i Europa. Vi är välövade, både själva i polisen och tillsammans med Säkerhetspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet