Polisens inlägg, som är undertecknat med signaturen Tobbe, har fått många känslosamma reaktioner. Foto: Skärmdump

Polisen Tobbes känslosamma Facebook-inlägg till flickan hyllas

Uppdaterad
Publicerad

”Du blev två år. Inte mer. Och du hade ett helt liv framför dig.”

Så skriver polisen i Lund i ett inlägg riktat till en tvåårig flicka som omkom i en trafikolycka.

Texten handlar om en olycka som inträffade för ett par år sedan i Lund, då en bil kolliderade med en lastbil. Polisen bakom signaturen ”Tobbe” var på plats vid olyckan och skrev under söndagen ett känslosamt inlägg på sociala medier.

”Det ser ut som om du sover. Du ligger fridfullt på rygg på britsen, precis som om ingenting hade hänt. Jag rör mig sakta mot dig, tyst och stilla. Jag vill inte väcka dig, trots att jag vet att du aldrig kommer vakna igen”

”En plats som heter Nangijala”

Polisinspektören beskriver hur han just träffat flickans storasyster, som också var med i bilen men klarade sig utan allvarliga skador, och att deras pappa ligger livlös på britsen bredvid:

”Men du kommer få det bra nu. För du förstår, det finns en plats på andra sidan stjärnorna som heter Nangijala och det är dit små barn som du kommer. Där kan du fortsätta att leva, växa upp precis som alla andra barn. Leka och ha roligt.”

– Det här hände för flera år sedan men jag har inte skrivit om det förrän nu, det får ta sin tid med hänsyn till de närstående. Men bilden av henne och just den här händelsen har levt kvar med mig i alla år, det ögonblicket återkommer med jämna mellanrum till mig, säger polisinspektören till Göteborgs-Posten.

Starka reaktioner

I skrivande stund har texten delats nästan 600 gånger och i kommentarsfältet har över 800 personer lämnat känslosamma reaktioner, allt från brustna hjärtan till längre meddelanden för att tacka polisen.

”Tårarna kom och brände bakom mina ögonlock. Tänk att kunna beskriva sina känslor så varmt. En stor hjärtekram till dej.”

”Tårarna forsar... Vilket jobb ni gör, så mycket ni får se, så mycket ni måste bära med er! Fantastiska blåljuspersonal”

Polisinspektören säger till Göteborgs-posten att den främsta anledningen att han skrev inlägget att visa människan bakom uniformen.

Hans inlägg avslutas med orden:

”Så du behöver inte vara rädd. Fortsätt sova, flicka lilla.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.