Foto: TT

Så ska man få pingvinromansen att frodas

Uppdaterad
Publicerad

På ett akvarium i Boston har personalen insett att man måste ta till romantiska metoder för att få sina utrotningshotade sydafrikanska pingviner att vilja närma sig varandra, och älska mera.

Bakom kulisserna på New England Aquarium i Boston, USA, agerar experter kärleksgurus för att få sina åtta par sydafrikanska pingviner på humör, skriver nyhetsbyrån AP.

Och vad kan få fjädrarna att burra som en helt privat smekmånadssvit – långt borta från akvariets stim och stoj. Dessa små igloo-liknande plastrum och andra privata vrår i akvariets utkanter är vad som ska göra att pingvinerna snart blir med ungar.

Experterna tror och hoppas att metoden med smekmånadssviterna ska hjälpa till att få arten, som förväntas vara utrotad i det vilda före år 2025, att åter frodas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.