Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En hård smäll och direkt upp igen” – se videon inifrån planet Foto: privat

SAS-plan fick problem – fick avbryta landning på ökända flygplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Ett SAS-flyg på väg från Stockholm till Madeira tvingades avbryta landningen på Funchals flygplats på grund av stark turbulens. I stället hamnade de 90 passagerarna på Las Palmas.

Planet hade precis tagit mark på den bergiga öns flygplats, som är ökänd för sina korta start- och landningsbanor. Men i stället för att bromsa in tvingades piloterna dra på gasen igen och flyga vidare.

SVT har varit i kontakt med en av passagerarna ombord. Hen skriver att kaptenen förklarat att han beslutat avbryta landningen på grund av starka vindar och att allt gick lugnt till.

Planet landade senare i Las Palmas, drygt 500 kilometer söderut i Atlanten. Vad som händer härnäst är oklart, men SAS presschef Irena Busic säger till SVT att det inte handlat om en nödlandning.

– Det var inga tekniska problem utan kaptenen tog beslutet att det inte var säkert att landa. Även de två plan som skulle landa innan SAS-planet fick avbryta sina försök och flyga vidare från Madeira.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.