Foto: SVT

Carl Schlyter kan tänka sig att bli språkrör i framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Carl Schlyter nämns som en tänkbar efterträdare till Romson och Fridolin. Själv vill han inte bidra till spekulationerna, men avfärdar inte tanken på att bli språkrör i framtiden. ”Någon gång kanske jag ställer upp”, säger han.

Turbulensen inom Miljöpartiet fortsätter. Häromdagen sade språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin att de var redo att avgå om partikongressen ansåg att några andra kunde göra ett bättre jobb.

På torsdagen meddelade Norrbotten, som första partidistrikt, att man vill byta ut språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson. I stället nominerar distriktet finansmarknadsminister Per Bolund och biståndsminister Isabella Lövin inför partikongressen i Karlstad i mitten av maj.

Tänkbar efterträdare

Carl Schlyter, riksdagsledamot och ordförande i riksdagens EU-nämnd, har nämnts som en tänkbar efterträdare. Men till SVT Nyheter säger han att han inte vill delta i spekulationerna – i stället vill han fokusera på politiken.

På frågan om han vad han gör om han blir föreslagen av valberedningen säger han:

– Jag säger någonting på den frågan då, men nu säger jag att vi inte ska spekulera i framtiden. I det här läget när språkrören har haft en tuff period vill jag hellre stötta än störta dem.

Behöver ordning och reda

Han avfärdar inte helt att bli språkrör i framtiden.

– Någon gång i framtiden kanske jag ställer upp, men nu behöver vi mindre oreda och mer ordning och reda så att vi kan få i gång partiet och jobba med politik igen.

Skulle du vilja bli språkrör någon dag?

– Någon dag i framtiden så har jag tänkt tanken. Men nu behöver vi stötta språkrören och se till att de får chans att ställa om och vinna politiska segrar. Jag vill inte ha mer kaos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.