Foto: TT

SL-vd åker taxi för 67.000

Uppdaterad
Publicerad

Trots att SL:s vd Anders Lindström har både tjänstebil och SL-kort åkte han taxi i tjänsten för 67.000 kronor förra året, det skriver Aftonbladet.

Fram till mars i år har SL:s vd, Anders Lindström, åkt taxi i tjänsten för 10.675 kronor, det rapporterar Aftonbladet. Och det såg likadant ut förra året. trots att han både har SL-kort och tjänstebil åkte han tjänsteresor med taxi för totalt 67.093 kronor.

Många av resorna gick mellan SL:s huvudkontor och landstingshuset i Stockholm, en drygt två kilometer lång resa.

SL-vd misstänkt för stöld

”Mycket i kalendern”

Johan Nordgren presstalesman på SL, säger att Anders Lindström åker väldigt mycket buss och tunnelbana och förklara taxiresorna med många möten.

– Vi vill gärna redovisa hans kalender och hur den ser ut men vi har ingen möjlighet just nu. Vi får vänta efter helgen, säger Johan Nordgren till SVT Nyheter Stockholm.

Dömd för stöld

Efter att Anders Lindström dömdes skyldig av en domstol i Hongkong för stöld av en plånbok ska landstingets förtroende för honom vara förbrukat och han har skiljts från sin tjänst, han har dock kvar sin anställning tillsvidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SL-vd misstänkt för stöld

Mer i ämnet