Kommunkontoret i Bengstfors. Arkivbild. Foto: Bengtsfors Kommun

Strömmen gick – under Earth Hour

Uppdaterad
Publicerad

När Bengtsfors kommun skulle uppmärksamma det årliga klimatinitiativet Earth Hour gick plötsligt strömmen och gatubelysningen slocknade i delar av tätorten.

Det var 20 minuter in i Bengtsfors kommuns årliga uppmärksammande av Earth Hour som strömmen plötsligt gick i tätorten, vilket Dalslänningen först skrev om.

– Vid 20.30 så skulle man släcka gatubelysningen som planerat varje år på Earth Hour. Av en slump så inträffade ett elfel 20 minuter senare så vissa kunder blev utan ström, säger Adam Johansson, drifttekniker på Bengtsfors Energi, till SVT Nyheter.

Gatubelysningen slocknade i ett par villaområden i tätorten Bengtsfors. På Bengstfors Energi förstod man ganska snabbt att strömavbrottet inte hade med nedsläckningen under Earth Hour att göra.

– Ett eventuellt allvarligt fel på gatubelysningen ska inte kunna orsaka något sådant här. De har inte med varandra att göra på det viset, säger Adam Johansson.

”Lustigt sammanträffande”

– Det var väl ett lustigt sammanträffande att det hände just den tiden, fortsätter han.

Det är oklart vad som orsakade strömavbrottet. Strömmen var borta i ungefär en timme för de som drabbades.

De fick alltså en sorts Earth Hour?

– Ja, det blev väl så, säger Adam Johansson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.