Foto: Niklas Luks

En död och en skadad i våldsdåd i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Två män hittades i natt svårt skadade i centrala Norrköping. De fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset där en av dem senare avled.

Tillståndet för den andre bedöms som livshotande. Polisen rubricerar händelsen som mord och mordförsök.

Opererades akut

Männen är 24 och 27 år gamla. Polisen uppger att det är 24-åringen som har dött av sina skador. 27-åringen har opererats akut under natten.

Mord i centrala Norrköping

Enligt de första uppgifterna skulle åtminstone en av männen ha blivit knivskuren, men det är inget som polisen kan bekräfta.

– De har tillfogats skador med någon form av tillhygge. Vad det är vet vi inte riktigt än, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman.

Enligt uppgifter från Vrinnevisjukhuset är tillståndet för den akut opererade 27-åringen fortsatt allvarligt, men stabilt.

Stort område avspärrat

En av männen påträffades utanför en bar på Prästgatan. Den andre hittades i anslutning till parkeringshuset Ankaret på Repslagargatan.

Ett stort område i centrala Norrköping har spärrats av och undersöks av tekniker, samtidigt som polisen efterlyser vittnen.

Vissa iakttagelser

– Det finns vissa iakttagelser men vi tror att det finns fler personer som har rört sig i det här området vid ettiden i natt, säger Fredrik Kliman.

De två skadade är identifierade, men Fredrik Kliman vill inte ange om de är kända i samband med kriminalitet.

– Där för tidigt att gå in på det, säger han.

Enligt SVT:s källor är den döde mannen dömd och straffad för olika typer av brottslighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i centrala Norrköping

Mer i ämnet