Viktor Granlund fick sin resa till Gambia inställd men tar det med jämnmod. Foto: Privat

Viktors resa till Gambia ställdes in

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Granlund är en av dem som med kort varsel fick sin resa till Gambia inställd på tisdagen. – Först tyckte jag lite synd om mig själv, men sedan tänkte jag på dem som bor där, att de har det betydligt värre, säger han.

Viktor, som bor i Stockholm, skulle rest med Ving till Gambia tisdag morgon men fick mejl och sms på måndagskvällen att resan var inställd på grund av UD:s rekommendation att man ska avstå från icke nödvändiga resor till landet.

– Det är såklart tråkigt, men det stod i mejlet att vi skulle få pengarna tillbaka. Som tur är har jag en förstående chef, så jag fick flytta min semester till nästa vecka och då ska jag åka till ett annat resmål. Det finns nog andra som tycker det är mycket värre än vad jag gör, säger Viktor Granlund.

Politisk kris i Gambia

”Har ju ingen att vara irriterad på”

Han tycker själv att han ändå haft tur mitt i oturen, som kan resa en annan vecka och inte heller lider någon ekonomisk förlust.

– Visst var det lite irriterande att få beskedet, men UD stoppar inte resor om det inte är nödvändigt. Och jag har ju ingen specifik person att vara irriterad på. Jag kanske borde bli irriterad på Gambias president? säger Viktor och skrattar.

Det här skulle bli hans första resa till Gambia och när han bokade så fanns det inget som tydde på att det skulle kunna bli en politisk kris i landet.

– Det var val i landet när jag bokade men jag tänkte ju inte att det skulle bli så oroligt som det blev. Egentligen är jag inte så mycket för vanliga charterresor men jag tänkte att Gambia kan vara lite annorlunda. Jag tänker absolut åka dit om det blir en annan situation. Jag är inte avskräckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politisk kris i Gambia

Mer i ämnet