Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven sätter nu press på Omar Mustafa och säger att denne måste välja mellan partiet och Islamiska förbundet. Foto: Scanpix

Löfven: Skäl för kritiken mot Mustafa

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven satte på lördagen press på Omar Mustafa som nyligen valts in i partistyrelsen. Mustafa måste välja mellan Socialdemokraterna och Islamiska förbundet enligt Löfven.

Omar Mustafa kan inte vara ordförande i Islamiska förbundet samtidigt som han sitter i Socialdemokraternas partistyrelse. Det var partiledaren Stefan Löfven mycket tydlig med när han fick frågan av TT vid ett besök i Härnösand på lördagen.

– Det går inte att vara förtroendevald i socialdemokraterna om man inte fullt upp kan stå upp för partiets värderingar om människors lika värde och jämställdhet mellan kvinnor och män. Det är värderingar som vi bygger hela vår politik på. Det är okränkbart.

Kritiken mot Omar Mustafa

Lägger ansvaret på Stockholm

Löfven har inte själv pratat med Omar Mustafa, som är ordförande för en organisation som i sina stadgar anser att män och kvinnor ska ha olika lagliga status.

– Det är Stockholms arbetarkommun som har nominerat honom och som nu har ansvaret för att reda ut frågan, sade Löfven.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiken mot Omar Mustafa

Mer i ämnet