Organisationen Missing People deltar i sökandet. Foto: Arkivbild SVT

80-åring fortfarande försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 80-årsåldern som anmälts försvunnen i Kallinge har fortfarande inte hittats. Under hela natten har det pågått en stor sökinsats efter mannen och Missing People har nu kallat till skallgång i området.

Det var i onsdags eftermiddag som en anhörig slog larm om att mannen, som är i 80-årsåldern, försvunnit från sitt hem.

Det har varit en stor sökinsats efter mannen, bland annat med hundpatruller och helikopter och organisationen Missing People har också varit ute och letat.

Sökt hela natten

Under hela natten till fredagen har sökandet pågått efter mannen, men forfarande utan resultat.

– Vi har kontrollerat de tips vi fått in, men i nuläget har det inte gett något. Vi kommer att diskutera på morgonen hur vi ska gå vidare under dagen, säger Lars Lindwall, vakthavande befäl i polisregion Syd.

Avbryter sökandet

Under fredagseftermiddagen avbröt polisen sin sökinsats. De bedömer att sannolikheten att hitta mannen i sökområdet är mycket liten.

– Samtidigt fortsätter efterforskningsarbetet efter den försvunna mannen. Om vi får in ny information ska vi kontrollera de uppgifterna, och det kan i sin tur föranleda nya sökinsatser, säger polisens pressinformatör Nils Norling.

Missing People letar

Organisationen Missing People har kallat till en ny skallgång med start 16.00. Mötesplatsen är på ICA Maxis parkering på Karlshamnsvägen 8 i Ronneby.

– Vi tror att det kommer bli bra uppslutning. Vi har fått mycket meddelanden från många som vill komma och hjälpa till. Det är väl så i en liten stad att man vill hjälpa extra mycket. Det är vi evigt tacksamma för, säger Anna De Limoné på Missing People.

Vid 19-tiden medverkade ett 40-tal frivilliga i skallgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.