Stort sökpådrag efter försvunnen man

Uppdaterad
Publicerad

Polisen, hemvärnet och Missing people letar efter den man i 80-årsåldern som försvann från sitt hem i Kallinge strax efter 17 i går kväll.

Flera polispatruller, med hundförare, mc-poliser och helikopter har satts in i sökpådraget och i nuläget finns inga planer på att avbryta insatsen. Även hemvärnet deltar i sökandet och under morgonen anslöt Missing people.

– Vi letar febrilt för vi är rädda att mannen kan ha trillat någonstans, säger Lars Lindwall, polisens vakthavande befäl.

Han säger att man tacksamt tar emot tips från allmänheten via 112. Mannen har vitt hår och vid försvinnandet bar han en blå jacka, blå byxor och grå skor.

– Vi är 17 personer här och det kommer fler hela tiden. En militärhelikopter kommer snart till platsen. Men tyvärr har vi inga spår av mannen i nuläget, säger Anna De Limoné från Missing people.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.