Khaled Mohamed och sonen Abdiaziz, 5, kan i dag åka hem till Växjö efter det dramatiska drunkningstillbudet i går. Foto: SVT

Abdiaziz, 5, räddad efter hjälteinsats

Uppdaterad
Publicerad

Abdiaziz Mohamed, 5, får åka hem till Växjö i dag efter gårdagens dramatiska drunkningstillbud på Barnens Gård. För SVT Nyheter Blekinge berättar Abdiaziz och pappa Khaled om upplevelsen. – Jag blev jätterädd, jag trodde att min son var död, säger Khaled.

Familjen Mohamed från Växjö skulle besöka Barnens Gård utanför Karlskrona igår när olyckan var framme. Femårige sonen Abdiaziz Mohamed, som inte är simkunnig, sprang efter sina syskon och föll i en av anläggningens pooler.

– Jag andades inte jättemycket, säger Abdiaziz till SVT Nyheter Blekinge.

Pappa Khaled berättar om skräckupplevelsen, då han trodde att sonen drunknat.

– Jag drog själv upp honom och var till 99 procent säker på att min son var död. Han andades inte, han fick inte in någon luft. Jag blev mycket rädd och ledsen, säger Khaled Mohamed.

Räddades av läkare på plats

Tack vare ett snabbt ingripande på plats – där bland annat en läkare utförde hjärt- och lungräddning – överlevde Abdiaziz.

Pojkens läge var länge allvarligt men stabilt.

I dag skrevs han ut från barn- och ungdomsklinken där han vårdats sedan i går.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpte till med att rädda livet på vår son. Jag är oerhört tacksam och inte minst gjorde personalen på Barnens Gård en fantastisk insats, säger Khaled Mohamed.

Abdiaziz: ”Jag tänkte ’ingen kommer rädda mig’”

Femårige Abdiaziz är omtumlad när SVT Nyheter Blekinge träffar honom utanför Blekingesjukhuset.

– Jag sprang och så snubblade jag i poolen. Jag kommer ihåg att jag var under vattnet. Då tänkte jag: Det är ingen som kommer att rädda mig.

Men då kom pappa ju?

– Ja, det gjorde han. Sen sov jag jättelänge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.