Övergreppen ska ha ägt rum i det här huset i Ronneby kommun. Foto: SVT

Tortyrhärvan växer – idrottsprofil misstänks för 94 våldsövergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Den 40-årige idrottsprofil i Blekinge som misstänks för en serie tortyrliknande övergrepp mot ungdomar begärs i dag häktad för flera nya fall av grov misshandel och grovt olaga tvång. Totalt rör det sig nu om 94 brott.

Klockan 15 i dag hålls häktningsförhandling mot 40-åringen som misstänks för att – under flera års tid – ha lockat hem idrottsungdomar till sin fastighet i Ronneby där de sedan utsatts för flera våldsövergrepp. Bland annat ska 40-åringen, en uppskattad och engagerad ledare inom sin sport, ha filmat det som skett i huset. 

Enligt flera källor till SVT Nyheter Blekinge ska övergreppen ha bestått i att mannen trätt påsar över huvudet på ungdomarna, att han misshandlat dem och att han satt metallklämmor på ungdomarnas kroppar.

Idrottsledare dömd för övergrepp

Mannen greps och häktades i slutet av januari, då misstänkt för 28 övergrepp mot fem ungdomar. Sedan dess har utredningen växt kraftigt – och nu begärs han alltså häktad för 94 övergrepp fördelade på 47 brottstillfällen, mot minst tio ungdomar från hela landet.

Själv ska 40-åringen ha medgett delar av det han nu misstänks för, men förnekat att han gjort sig skyldig till brott. I stället ska de misstänkta övergreppen i huset ha varit en del i idrottsprofilens mentala träning av ungdomarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsledare dömd för övergrepp

Mer i ämnet