Jan Björkman (S). Foto: SVT

Björkman avgår – känner sig mobbad av partivän

Uppdaterad
Publicerad

En av huvudpersonerna i den långdragna S-konflikten i Olofström avgår.

I ett brev meddelar nu arbetarekommunens ordförande Jan Björkman att han inte ställer upp för omval.

Samtidigt uppger Björkman att han känt sig mobbad och trakasserad av en profilerad partivän.

Så sent som i förra veckan kallade Kyrkhults S-förening till presskonferens för att presentera en framtidsplan för den sargade och djupt splittrade partiorganisationen i Olofström.

Där återupprepade föreningens ordförande Rolf Persson kravet på Jan Björkmans avgång – och nu meddelar Björkman själv att så blir fallet.

S-bråket i Olofström

I ett personligt hållet brev till medlemmarna uppger han hälsoskäl som den avgörande orsaken bakom beslutet.

Han påstår också att han under en tid känt sig mobbad och trakasserad av just Rolf Persson.

”Men mitt beslut har inte det minsta med detta att göra”, skriver han.

– Jag ser det som ett uttryck av att det är svårt att möta sanningen, säger Rolf Persson om anklagelserna om trakasserier.

– Det har varit en lång och utdragen konflikt under hela året. Jag tycker han missar anledningen till konflikten som har varit, det är ingen som har mobbat honom, fortsätter han.

I egenskap av arbetarkommunens ordförande fick Jan Björkman under förra året en huvudroll i det infekterade partibråk som blev också offentligt i maj och som senare ledde till att kommunalrådet Sara Rudolfsson – dotter till Rolf Persson – röstades bort. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet