Nu kommer nya avgångskrav på Jan Björkman (S), ordförande i Olofström. Foto: SVT

Nytt avgångskrav från S-förening: ”Utbrett missnöje”

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårets infekterade partibråk i Olofström fortsätter.

Inför stundande årsmöte upprepar Kyrkhults S-förening kravet på ordförande Jan Björkmans avgång.

Samtidigt ska föreningen presentera en plan för hur partiet lokalt ska arbeta i framtiden.

Under tisdagen höll Kyrkhults S-förening en presskonferens för att peka på konkreta lösningar i den alltjämt pågående falangstriden i kommunen.

Föreningen, med drygt 90 medlemmar, menar att partiets ordförande Jan Björkman måste avgå.

S-bråket i Olofström

– Allt annat vore förödande och sker det ingen förändring nu kommer vi att bli straffade av väljarna, säger Rolf Persson, ordförande i Kyrkhults S-förening, som ligger bakom initiativet.

I snart ett år har Socialdemokraterna i kommunen stridit offentligt och hittills har situationen lett till att det förra kommunalrådet Sara Rudolfsson tvingats bort efter en förtroendeomröstning. Hon låg då i öppen konflikt med just Björkman.

Rolf Persson, ordförande i Kyrkhults S-förening. Foto: SVT

Rolf Persson, som alltså kallade till dagens presskonferens, är pappa till Rudolfsson, men han understryker att han inte agerar i egen sak utan för ”partiets bästa”.

– Att Sara är min dotter har ingenting med det här att göra. Jag har varit aktiv i partiet i över fyrtio år och har mycket kontakt med både medlemmar och väljare. Jag vet att det finns ett utbrett missnöje.

SVT Nyheter Blekinge har sökt Jan Björkman för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet