Foto: TT

E-sportinriktning på fler skolor

Uppdaterad
Publicerad

E-sport i skolan kan snart bli verklighet på fler gymnasier i länet. Nu vill både Karlskrona och Olofströms kommuner satsa på en speciell e-sportlinje.

Redan nästa år kan det bli möjligt med en linje för e-sport på gymnasium i både Karlskrona och Olofström, skriver Sydöstran.

I Karlskrona har kunskapsnämnden föreslagit att gymnasieskolorna i kommunen ska starta en idrottsprofil med just e-sport som inriktning. Förhoppningen är att den linjen ska vara i gång redan till nästa höst.

Samma förhoppning har man i Olofströms kommun, där utbildningsnämnden diskuterat att införa e-sportprofiler på Högavångsskolan och Nordenbergsskolan.

– Jag var själv förvånad över hur stort e-sport är. Utbildningschefen kom och presenterade förslaget om e-sportlinjer för mig och jag blev intresserad direkt. Det var så det började och det är en väldigt bra idé som jag verkligen tror på, säger Olofströms utbildningsnämnds ordförande Michael Henriksson (S) till Sydöstran.

Hoppas på mer studiemotivation

Gymnasium med inriktning på e-sport finns sedan tidigare i Ronneby kommun och nu går alltså flera kommuner i länet på samma linje.

– Vi hoppas att eleverna kommer bli mer studiemotiverade nu om de kan kombinera sitt spelande med sina studier, säger Mats-Peter Krantz, områdeschef för gymnasieskolan i Karlskrona, till Sydöstran.

I Karlskrona kommun ska kunskapsnämnden fatta beslut om e-sportprofilen vid sammanträdet nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.