Omklädningskris i Ronneby efter branden

Uppdaterad
Publicerad

I tio veckor har idrottsklubbarna i Ronneby stått utan omklädningsrum på Brunnsvallen. Branden förstörde allt. Men trots att fotbollssäsongen närmar sig finns ännu inget klart besked om hur problemet ska lösas.

Det är representanter från de två fotbollsföreningarna Ronneby BK och FC Iliria, samt friidrottsklubben Gnistan som nu gör gemensam sak för att få besked från kommunen.

Den tidigare omklädningslängan ödelades tidigare i år i en brand och i väntan på rivningslov står resterna av byggnaden kvar, liksom högar med skräp och rester.

– Det ser inte särskilt trevligt ut och dessutom är risken stor att någon skadar sig på exempelvis plåtdelarna från taket. Jag förutsätter att Brunnsvallen omgående görs iordning nu när träningssäsongen snart startar, säger Bosse Nilsson, ordförande i Gnistan.

Se hela inslaget här.

Inte nöjda med kommunens lösning

Såväl han som fotbollens företrädare är inte heller nöjda med den lösning kommunen presenterat när det gäller bristen på omklädningsrum. Att byta om i den intilliggande idrottshallen är inte praktiskt möjligt, menar de.

– Det kommer att bli stökigt på många sätt. Det är ingen lösning som vi tänker godta. Vi betalar faktiskt hyra för att vara här, säger Kjell Petersson, ordförande i Ronneby BK som är en förening med 700 medlemmar.

Kräver tillfälliga baracker

Föreningarna kräver i stället två tillfälliga baracker. Peter Nilsson är anläggningsansvarig i Ronneby kommun och han känner till klubbarnas synpunkter.

– Området kommer att städas och det arbetet måste inledas snarast. Jag vet att det gått ut direktiv om det, säger han.

Enligt Peter Nilsson är ärendet med tillfälliga omklädningsrum i första hand en ekonomisk fråga. Och den är inte avgjord.

– Vi tittar just nu på vad det skulle kosta. Sporthallen är det alternativ som tills vidare gäller, men vi ska träffa föreningarna och se hur vi kan enas om en bra lösning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.