Foto: SVT/Privat

Emilio, 10, hyllas av Owe Thörnqvist

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalaktuelle Owe Thörnqvist, 87, har fått upp ögonen för Fågelmaras stolhet, tioårige rock'n'roll-stjärnan Emilio Walter och utsett honom till sin musikaliske arvtagare.

Tioåriga rock'n'roll-stjärnan Emilio Walter, som SVT Nyheter Blekinge har träffat tidigare, gjorde i veckan succé i ett morgonprogram på TV4.

Och då fick Owe Thörnqvist, 87, syn på honom, länkade hans framträdande och skickade en hyllning till honom på sin Facebooksida:

”Seen this Little cool dude? Smokin' Hot Dogs on Fire Check him out! A shooting star & Leader of Boogieman Jr Blues Band?

Best, Boogieman Sr”.

”Riktigt coolt”

Emilio Walter som är hemma i Fågelmara igen och skriver låtar för fullt. Han är väldigt glad över idolens hälsning.

– Det är riktigt coolt, Owe Thörnqvist liksom, han är ju min idol och inspiration.

Och det stannar inte där – idolen ringde även upp Emilios mamma.

– Ja, det gjorde han, jag kunde inte tro att det var sant. Hon satte på högtalartelefonen och det pirrade i hela magen. Det lät som om han ville göra något tillsammans senare. Jag förstod inte riktigt, men han har ju fullt upp nu, säger Emilio Walter.

Stående ovationer

Owe Thörnqvist gick vidare direkt till final i Melodifestivalen vid deltävlingen i Växjö och det uppskattades av Emilio Walter.

– Ja, då var det stående ovationer här hemma i soffan kan jag säga. Han var jättebra.

Så nu är det bara att vänta och se om det blir något samarbete med idolen efter att Melodifestivalen är över.

– Ja vi får se, man vet aldrig, säger Emilio Walter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.