Maja Eriksson är handbollsproffs i danska Holstebro. Foto: SVT

”En dröm jag haft i hela mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

I hela livet har 25-åriga Maja Eriksson från Karlskrona drömt om att bli handbollsproffs. I sommar var det dags då hon skrev kontrakt med danska toppklubben Holstebro.

– Det är en dröm jag har haft sedan jag var liten och när den gick i uppfyllelse var det en häftig känsla, säger Maja Eriksson.

Hon är Karlskronatjejen som tidigt ville satsa på handbollen. Med två äldre syskon som spelade och en pappa som tränare blev det självklart att börja med sporten. Hon är fostrad i Flottans IF, därefter ett snabbt besök i H43/ Lundagård och sedan flera säsonger i Skövde.

Men i början av sommaren gick flyttlasset till Danmark och klubben Holstebro, där hon skrev på ett tvåårskontrakt och kan därmed kalla sig handbollsproffs.

– Det har varit intensivt med mycket träning och fokus på handboll.

Vad är skillnaden mellan handbollen i Danmark och Sverige?

– De är mycket individuellt skickligare och det går snabbare, berättar Maja Eriksson.

Hur trivs du med din nya klubb?

– Det känns jättebra, de är så härliga de här tjejerna. Det har varit lite svårt med danskan i början, men det har börjat lätta nu, skrattar Maja Eriksson.

När vi träffar henne är hon tillbaks i sin hemstad, där hon lyckats locka hit sitt nya lag på träningsläger. Men Maja Eriksson har redan ett nytt mål i sikte.

– Jag skulle jättegärna vilja spela i det svenska landslaget, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.