Jeppe Johnsson (M), förbundsordförande i Blekinge. Foto: SVT

Förbundsordföranden: ”Jag är förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Wenning lämnar alla sina uppdrag i protest och säger att moderaterna i Sölvesborg inte står för någonting. Partiets förbundsordförande i Blekinge är förvånad över avhoppet.

– Jag har svårt att förstå att han ger upp så lätt, säger Jeppe Johnsson (M).

Gustav Wenning har suttit som kretsordförande för moderaterna i Sölvesborg sedan i våras. Nu har han lämnat i protest – något som förvånar förbundsordföranden Jeppe Johnsson (M), som också hört sig för med övriga gruppen.

– Vi har väldigt svårt att förstå det. Det handlar om fem månader som han har suttit som ordförande. Som ordförande har man huvudansvaret och är det saker han inte är nöjd med så ska han ta initiativ till de förändringarna själv. Det här är lite oförståeligt, säger Jeppe Johnsson, förbundsordförande för moderaterna i Blekinge.

Tar inte konflikter för konfliktens skull

Han säger också att han kollat med flera i gruppen och att många att majoriteten håller med honom.

– Jag är förvånad över att han ger upp efter fem månader.

Vad säger du om att han säger att moderaterna i Sölvesborg inte står för någonting och att man inte får prata politik?

– Vi har ett program som vi gick till val på och vi har lyft flera frågor. Däremot tar vi inte konflikter bara för konfliktens skull. Han kan också komma med förslag själv för att göra det bättre.

Även Ebbe Södergren lämnade sina uppdrag, då i protest mot din ledarstil. Även Wenning håller till viss del med honom, vad säger du om det?

– Jag kommer inte kommentera hans avhopp. Men jag tycker inte att vi har varit oense i gruppen. Vi kan inte alltid tycka likadant, men för det mesta gör vi det. Jag kan bara beklaga att Gustav inte vill fortsätta. Han borde haft mycket kvar att ge, säger Jeppe Johnsson (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.