Frej skriver autografer till fansen

Frej Larsson har öppnat upp vattentornet

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Frej Larsson har öppnat upp vattentornet i Ronneby för allmänheten.

2012 köpte artisten Frej Larsson det gamla vattentornet i Ronneby.

Han planerar för en studio i tornet, men redan nu öppnar han upp och visar tornet för allmänheten när han inleder sin turné med 3d-showen Living La Vida Larsson.

SVT Nyheter Blekinge träffar Frej Larsson i vattentornet tidigt under torsdagsmorgonen

– Enda sedan jag var 10 år har jag velat bygga musikstudio i vattentornet och nu är det äntligen på gång, säger Frej Larsson.

Barndomsminnen från tornet

Redan tidigare har Frej Larsson skrivit om barndomsminnena från vattentornet på sin facebooksida. När han växte upp i Ronneby drömde han om att komma in i vattentornet.

Vi hängde mycket vid det där tornet, vi tjyvrökte, rappade och lekte kurragömma. Vi försökte på alla möjliga och olika tappra vis ta oss upp i tornet. Man kunde knyta ett snöre i en tennisboll och kasta upp på balkongen och på så vis försöka klättra upp i repet. Man slutade alltid en tredjedel upp för att det är ett riktigt högt torn och vi var väldigt små” skriver Frej Larsson.

Frej Larsson skriver också på sin sida att han älskar Ronneby och att han därför vill göra det här för sina vänner och sin stad.

– Ronneby jag älskar er verkligen och det finns inte mycket jag inte gör för min stad och mina vänner i den.

P3 sände live under morgonen

Tanken är att personer under 18 år ska kunna besöka tornet under dagen och att det sen ska öppnas upp för fest och konsert för vuxna på kvällen.

Hela morgonen har Sveriges Radios morgonprogram i P3 sänt live från vattentornet. För programledaren Hanna Hellquist var det en speciell upplevelse.

– Det var så roligt, fantastiskt var det. Det bara vällde upp en massa barn upp för trappan i vattentornet, det var jättekul att det kom så mycket folk. Bara att få vara i ett vattentorn, att sitta och sända inifrån en vattentank. Jag älskar mitt jobb, säger Hanna Hellquist.

Många fick träffa sin idol

Förhoppningen är att vattentornet ska vara musikstudio inom ett år och Frej Larsson säger själv att arbetet gått fort den senaste månaden.

– Senaste plankan slogs i för tre timmar sedan och nu sänder vi direktsänd radio. Om ett år kommer det vara tipp topp här.

Under dagen samlades flera fans och artisten fick skriva flera autografer.

– Jag frågade om jag kunde få en autograf och sen har vi pratat lite, han var rolig och glad. Jag tyckte om honom, säger Penny Kennerwall.

– Jag skulle säga att hans musik är jättebra, att det är kul att träffa honom, säger Emanuel Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.