Foto: SVT

Häktad affärsman nekar till mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Affärsmannen häktades i dag misstänkt för mordförsök på en anhörig.

Själv nekar han till brott.

Det misstänkta mordförsöket skedde i en villa i Ronneby i mitten av förra veckan. Affärsmannen skickade ett sms till sina kollegor i fredags att han blivit inlagd på sjukhus.

Mannen, som är i dryga i 60-årsåldern, har mått psykiskt dåligt en längre tid och det var sjukvården som larmade polisen i måndags.

– Sjukvården har ett regelverk kring hur den ska agera i sådana här fall, säger Margareta Fritzdorf, advokat som utsetts till målsägandebiträde.

Vid 14-tiden i dag begärdes mannen häktad vid Blekinge tingsrätt. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar och sekretessen runt ärendet är omfattande. Både åklagare och försvarare är förtegna med detaljer kring händelsen.

– Det är en personlig tragedi för min klient, säger mannens försvarare Christer Holmqvist.

Enliigt uppgift ska flera personer har befunnit sig i villan i samband med händelsen, men det är fortfaramde oklart om något vittne uppfattat vad som skett.

Trots att affärsmannen är misstänkt för mordförsök finns det inget offer som är fysiskt skadat.

– Det kan ju vara så att man gör någonting spontant och sedan så att säga tillbakaträder innan någonting har hänt, säger Christer Holmqvist.

Åtal mot affärsmannen ska vara väckt senast den 1 augusti. Mannen ska också efter beslut i tingsrätten genomgå en liten sinnesundersökning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.