Vinnarna Jonathan Hindorf, Jesper Ullström, Noah Humble, Adam Hallén och Filip Hidling.

Karlskronaelever vann e-sporttävling

Uppdaterad
Publicerad

Fem elever från af Chapmangymnasiet i Karlskrona har vunnit e-sportturneringen Gymnasiecupen.

I helgen hölls slutspelet i e-sportturneringen Gymnasiecupen, en tävling med deltagare från gymnasieskolor runt om i hela landet.

I år tog af Chapmangymnasiet i Karlskrona hem segern och SVT Nyheter Blekinge har pratat med en av vinnarna, 18-årige Jonathan Hindorf. Han är stolt över vinsten.

Gaming

– Det är alltid kul att vinna, särskilt när man är från Blekinge och känner sig lite som en underdog. Att vinna är den bästa känslan som finns, säger Jonathan Hindorf.

Spelat i många år

Han tävlade i spelet Counter-Strike, CS.

– Man spelar fem mot fem. Några är poliser och andra terrorister. Det går ut på att döda varandra. Vi insåg i finalen att vi nog skulle vinna, finalmatchen var inte den svåraste.

När blev du så bra på det här spelet?

– Jag har spelat det i många år och har även haft äldre kompisar och kusiner som har lärt mig en del. Sedan har jag tävlat lite också, vilket gör att man utvecklas fort.

Karlskronalaget vann bland annat medalj och biljetter till e-sportsmässan Dreamhack.

Hur stort är det att ha vunnit den här tävlingen?

– Egentligen är det väl inte så stort när det bara är en gymnasietävling. Men det är ändå lite häftigt att kunna säga att man är det bästa gymnasiet i Sverige, säger Jonathan Hindorf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gaming

Mer i ämnet