KHK begär flera miljoner från kommunen

Uppdaterad
Publicerad

En hemlig kravlista där Karlskrona HK kräver akut hjälp i form av miljonbelopp har skickats till Karlskrona kommun.

Klubbens ordförande Rolf Lindberg vill inte själv berätta om kravlistan som han skickat och när Blekingenytt begär ut handlingen från kommunens idrotts- och fritidschef Ann-Katrin Olsson säger hon sig inte känna till något brev. Först när hon blir upplyst om att det är ett lagbrott att inte lämna ut allmänna handlingar får vi läsa mejlet från KHK.

Listan på vad Karlskrona kommun bör göra för att rädda hockeyklubben från en konkurs är lång. Klubben vill bland annat ha ersättning eftersom den  inte kan utnyttja alla delar av arenan ute på Rosenholm. KHK vill också retroaktivt ha pengar för teknisk utrustning och vill dessutom att hyrorna ses över – och inte minst vill man se ett marknadsföringsavtal som de närmaste åren ska ge ett tillskott på två miljoner kronor till klubbens kassa.

KHK ekonomi

Och det är bråttom. I skrivelsen från klubben står att så mycket som två miljoner kronor måste in redan under maj månad. Vid ett informationsmöte med den politiska ledningen i dag framkom att klubben just nu endast har 6 000 kronor i kassan.

Men miljonbidrag till till KHK är inget som kommunens politiker är beredda att betala.

Både kommunalrådet Camilla Brunsberg (M) och oppositionsrådet Patrik Hansson (S) säger att de inte diskuterat så höga summor med klubben.

– Det är inte kommunens ansvar att rädda KHK, säger Patrik Hansson.

Något beslut om den ackordsuppgörelse som KHK tidigare vädjat om fattades inte på sammanträdet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK ekonomi

Mer i ämnet