Camilla Brunsberg

Nytt sponsoravtal ger KHK mer pengar

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK får mer sponsringspengar av kommunala bolaget Utveckling i Karlskrona AB.

Även Hästö IF kan få sponsringspengar.

SVT Blekingenytt kunde redan i går, måndag, berättar att politikerna i Karlskrona är överens om att säga nej till KHK:s begäran om en ackordsuppgörelse.

På tisdagen blev beskedet officiellt.

KHK ekonomi

– Vi säger nej till att efterskänka några skulder till Karlskrona HK, säger kommunalrådet Camilla Brunsberg (M).

Beslutet innebär att hockeyklubben måste betala räkningar till kommunen på cirka 200 000 kronor. Däremot slipper klubben betala hyra i två år för sin VIP-avdelning.

– Men pengarna ska betalas sedan. Dessutom ska räntekostnaderna betalas under tiden, säger Camilla Brunsberg.

På tisdagen sammanträdde styrelsen i utvecklingsbolaget och sponsorsumman till KHK höjs från 75 000 kronor till 250 000 kronor om året.

– Bolaget kommer att inleda en dialog med Hästö IF för att undersöka om det finns möjlighet till en affärsmässig uppgörelse i det fallet också, säger Camilla Brunsberg. Kommunen ska ha nytta av att marknadsföras via de här lagen. Skulle KHK inte spela allsvensk hockey kan avtalet förhandlas om.

Det kommunen får för sponsorpengarna till KHK är reklamplats på tröjorna och på spelarbussen samt att kommunen marknadsförs i samband med webbsändningar och på träningskläder och liknande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK ekonomi

Mer i ämnet