Åklagaren vill se ett strängare fängelsestraff, bland annat för den polske huvudmannen som misstänks ha fört in narkotikan till Blekinge. Foto: Polisen

Kräver skärpta straff i knarkhärva

Uppdaterad
Publicerad

Också åklagaren överklagar nu domarna i den stora amfetaminhärvan i Blekinge – och vill se skärpta straff för flera av de inblandade.

Fyra personer sitter alltjämt häktade i den misstänkta amfetaminlliga som sprängdes utanför Olofström i februari i år. Enligt den omfattande utredningen var distributionen och försäljningen av narkotika organiserad och åklagaren menar att det är styrkt att delar av det insmugglade knarket sålts till missbrukare på gatan.

Flera av de inblandade har via sina advokater redan överklagat tingsrättens fängelsedomar och nu väljer alltså åklagare Joel Holmgren att klaga på domen.

Åklagaren vill se skärpta straff för samtliga de åtta personer som ska ha haft en särskilt betydelsefull roll kring den hantering och försäljning av amfetamin som ska ha skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Amfetaminhärva i Blekinge

Mer i ämnet