Foto: SVT

Ny byggnad vid Blekingesjukhuset invigd

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen invigdes den nybyggda paviljongen vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.

– Det vi inviger idag kan man säga är det första pusselbiten i den satsning som vi gör på de två sjukhusområdena i Karlskrona och Karlshamn. Vi kommer förnya och utveckla dem och det kommer fler nybyggnationer efter hand nu, säger Kalle Sandström (S), landstingsråd i Blekinge landsting.

Kalle Sandström (S), landstingsråd i Blekinge landsting Foto: SVT

Det kom många nyfikna besökare till dagens invigning, men så var det också första gången sedan i början på 90-talet som det invigdes ett nytt hus vid Blekingesjukhuset.

Används till rehabilitering

I den nybyggda paviljongen kommer det framförallt att tas emot patienter som behöver smärtrehabilitering och cancerrehabilitering. Många i den gruppen av patienter genomgår en svår tid, som bland annat kan handla om att lära sig leva med smärta och då kan miljön spela en stor roll.

– Patienterna får genom de här nya lokalerna en bekräftelse på att det är ett viktigt område. Många av våra patienter på smärtrehabiliteringen känner att de inte har blivit trodda när det gäller in problematik, säger Charlotte Malm som är processledare vid rehabiliteringskliniken.

Ny byggnad vid Blekingesjukhuset invigd Foto: SVT

Och verksamhetschefen Gertrud Wilke Olsson tror också att de nya fina lokalerna som ger bättre miljö både för personalen och patienterna kommer att synas i resultaten.

– Jag tror att vi till och med kommer att se bättre resultat. Även om det är lite kaxigt att säga eftersom vi redan har väldigt bra resultat. Men jag tror att det i alla fall för enskilda individer kan innebära förbättrat resultat av behandlingen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.