Kenneth Svensson, redaktör på Presspunkten, visar tidningens avslöjande om Leif från årets första nummer. Foto: Henrik Friberg

Presspunkten bakom avslöjandet

Uppdaterad
Publicerad

Det var det lokala magasinet Presspunkten som först kunde berätta historien om var den eftersökte singelsångaren befann sig i dag.

Redan i Presspunktens första nummer för 2016 kunde redaktionen presentera det sensationella avslöjandet att den hyllade sångaren Leif Källberg sedan flera år varit bosatt och verksam i Karlskrona. Leif hade då länge varit en del av redaktionen – men aldrig berättat om skivinspelningen. Fortfarande bidrar han varje vecka med två noveller.

– Leif har en klurig och underfundig ton i det han gör och jag är egentligen inte förvånad över att han en gång i tiden gjorde en så här pass udda skivinspelning. Det märkligaste av allt är väl kanske att den uppståndelse som singeln på senare år orsakat helt gått honom förbi, säger Kenneth Svensson, redaktör på Presspunkten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.