Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Att komma in i ett socialt sammanhang är oerhört viktigt”, säger Anna Isaksson, rektor på gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Rektorn på Knut Hahn i Ronneby: ”Oavsett tidigare resultat har alla rätt till utbildning”

Publicerad

På gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby har personalen på IM jobbat mycket med att anpassa undervisningen efter elevernas förutsättningar, vilket kan skilja sig beroende på vilka som går där.

– Vi har många elever som har stora behov och jobbar hela tiden med att möta de behov som finns, säger rektor Anna Isaksson.

För att göra gymnasiet mer tillgängligt till fler – också de som har svårt att nå kunskapskraven – har gymnsieskolan Knut Hahn satsat extra på Introduktionsprogrammen (IM) de senaste åren.

– Utmaningen är att hitta anpassningar som funkar och att bygga en organisation som håller. Det är också en utmaning att se till att personalen orkar med sitt arbete, säger Anna Isaksson.

På Introduktionsprogrammen (IM) kan elever få hjälp att läsa upp sina betyg för att komma in på ett gymnasieprogram, eller stöd att komma tillbaka till skolan efter att ha stannat mycket hemma.

Bemötandet är A och O

Ett övergripande mål som ledningen för IM på Knut Hahn jobbar med är hur de bemöter eleverna – att alla känner sig sedda och får det stöd de behöver så de vill vara i skolan.

– Att komma in i ett socialt sammanhang är oerhört viktigt. Det går inte att mäta i pengar – det finns mycket kriminalitet och drogmissbruk som är förödande för både samhället och individen, säger Anna Isaksson.

I klippet berättar rektor Anna Isaksson varför det är så viktigt att motarbeta utanförskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.