Emilie Pilthammar (M) valdes till gruppledare för partiet i Sölvesborg efter valet. Foto: SVT

Siktar mot alliansstyre i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Under moderaternas gruppmöte beslutades att Emilie Pilthammar tar plats i partiets förhandlingsgrupp. Partiet siktar fortfarande mot ett alliansstyre i Sölvesborg, men det är ännu oklart i exakt vilken form.

Det har varit snårigt inom Moderaterna i Sölvesborg. Förra veckan skickade partiet ut ett pressmeddelande om att de lanserade ett alliansstyre med stöd av det lokala SoL-partiet – men det hade aldrig förankrats med partiets nytillträdda gruppledare Emilie Pilthammar som dementerade uppgifterna.

Under onsdagskvällen hade moderaterna sitt möte med fullmäktigegruppen. Där beslutades att Emilie Pilthammar tar plats i förhandlingarna, tillsammans med två från den tidigare gruppen.

– Vi kommer nu fortsätta förhandlingarna där vi var för att sedan se hur vi kan ta oss vidare. Besked om framtiden kommer så fort vi kan ge det men kommer nog dröja i alla fall en vecka, säger Emilie Pilthammar (M).

Vad är din egen avsikt framåt gällande styret?

– Jag följer vad gruppen bestämt och vi har sagt att vi ska fortsätta där vi är nu med Alliansen för att se om vi kan få till någon skillnad. Där efter ska vi se hur vi kan ta oss vidare.

Hade du kunnat tänka dig ett samarbete med SD?

– Jag personligen skulle kunna samarbeta med Vänsterpartiet, om de bara hade följt vår moderata politik, så jag är öppen för alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.