Foto: SVT

Stödmatch ska hjälpa Yararektor

Uppdaterad
Publicerad

Flera sydsvenska hockeyprofiler ställer nu upp för att påskynda Yararektorns rehabilitering. Den 31 januari arrangeras en uppvisningsmatch i Kallinge – och Johan Johansson är själv på plats.

Initiativet kallas för ”Världens viktigaste match” och intresset har varit stort, inte minst från Johan Johanssons tidigare lagkamrater i Tingsryd, Växjö, Troja och Kallinge.

– Flera spelare hörde direkt av sig och sa att de ville vara med. Att stötta Johan verkar vara en självklarhet för hans vänner, säger Bengt-Åke Claesson, från den stödförening som bildats för att samla in medel till den specialrehabilitering som påbörjats under hösten.

Det var på midsommaraftonen 2014 som en deprimerad Johan Johansson skadade sig i en självförvållad trafikolycka. Händelsen inträffade kort efter mordet på den åttaåriga flickan Yara, som var elev på rektorns skola i Karlskrona.

Flera profiler ställer upp

Uppvisningsmatchen spelas i Soft Center Arena i Kallinge, en ishall där Johan Johansson under sin aktiva hockeykarriär spelat ett stort antal matcher.

Klara spelare är bland andra Torbjörn ”Tuben” Svensson, Patrik Larsson, Mikael ”Bävern Johansson, Larry Pilot, Ulf-Peter Johansson, Ulf ”Uffe” Pettersson, Hans Bohnsack, Jens Holm och Torbjörn ”Tobbe” Karlsson.

– Johan kommer att vara på plats för att få träffa sina vänner. Det värmer att så många ställer upp nu när det verkligen behövs, säger Bengt-Åke Claesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.