Foto: SVT

SVT fortsätter att satsa på Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Det blir mycket mer journalistik från Blekinge i både sändningar och på webben.

Idag tog SVT:s vd Eva Hamilton och företagsledningen beslut om stora förändringar av de regionala nyheterna. Blekingenytt kommer att få ett utökat uppdrag och fler journalister.

Fler Blekingesändningar – och journalister

Idag sänds Blekingenytt på vardagar klockan 19.15. Övriga tider sänds Sydnytt över länet. Dagens beslut innebär att Blekingenytt kommer att sändas över Blekinge varje gång det är regionala nyheter  –  morgon, kväll och helger. Sammanlagt blir det åtta sändningar varje vardag.

Redaktionen i Karlskrona har idag fem tjänster. Nu ska det bli upp till nio journalister som bevakar Blekinge. Det innebär också att svt.se/blekingenytt kommer att bli en ännu skarpare leverantör av nyheter.

”Grattis, Blekinge”

– Nu fortsätter vi satsningen som började för sex år sen då Blekingenytt startade som en edition av Sydnytt. Dagens beslut syftar till att stärka den lokala bevakningen i landet. Publiken i Blekinge är bara att gratulera, säger Per Lärka, redaktionschef för Sydnytt och Blekingenytt.

SVT kommer att genomföra en stor organisationsförändring av regionala nyheter under 2014. Totalt kommer det bli något fler anställda inom den regionala nyhetsverksamheten, men många tjänster kommer att flyttas inom landet. Om bra precis ett år börjar de ny sändningstiderna för bland annant Blekingenytt enligt dagens beslut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.