Mordmisstänkte pojken larmade själv SOS

Uppdaterad
Publicerad

Det var den skadade pojken som nu är misstänkt för mord som själv ringde till SOS. På mordplatsen fortsätter nu en omfattande teknisk undersökning.

De två 13-åriga pojkarna var kompisar, båda från Olofströmstrakten. När bråket har skett är det den nu misstänkta pojken som larmade SOS. Trots det gick kompisens liv inte att rädda.

– Jag kan bekräfta att det var den misstänkte som ringde, men vad som sas under samtalet kan jag inte gå in på, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

13-åring död i bråk

Efter att själv har vårdats för skador på platsen grips pojken av polis och blir sedan omhändertagen av socialtjänsten.

Letar spår

Uppe i skogen håller polisen fortfarande avspärrningar under fredagen, ett par hundra meter från bilvägen. Teknikerna har märkt ut flera platser i skogsdungen med oranga koner som markerar fynd och fotograferat för att säkra spåren.

– Ett antal tekniker hos oss har återupptagit undersökningar på platsen. Det är enklare att se nu när det är dagsljus, trots att man höll på stora delar av natten, säger Anders Knutsson, polisområdeschef.

– Alltid vid grova våldsbrott samlar vi in en stor, stor mängd föremål från platsen, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Har ni hittat mordvapnet?

– Jag vill inte kommentera det, säger Robert Loeffel som heller inte vill kommentera om båda pojkarna hade kniv.

Åklagare förtegen

Samtidigt fortsätter utredningen i polishuset om vad som orsakade bråket som slutade med att den 13-årige pojken dog. Polisens utredare håller förhör och kartlägger händelseförloppet.

Den misstänka pojken har fortfarande inte förhörts. Eftersom pojkarna är så unga är det åklagare, i detta fallet kammaråklagare Marie Lindström, som bestämmer omständigheterna kring förhöret.

– Det kommer hållas förhör i närtid med ett juridiskt ombud närvarande, men det behöver inte innebära idag, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Kammaråklagare Marie Lindström går just nu igenom det befintliga utredningsmaterialet.

– Jag vill inte kommentera ärendet ännu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

13-åring död i bråk

Mer i ämnet