Idrottsprofilen på väg in till häktningsförhandlingarna i Blekinge tingsrätt. Foto: Cecilia Ahle/SVT

Idrottsprofil omhäktades misstänkt för 100 brott

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen mot idrottsprofilen i Blekinge växer. Flera nya fall gällande grovt olaga tvång har tillkommit till den omfattande utredningen. I dag blev den 40-årige mannen omhäktad.

Den omfattande utredningen mot den idrottsprofil som i många år misstänks ha torterat ungdomar och sedan filmat övergreppen växer. Tidigare har det handlat om över 90 brott rubricerade som grovt olaga tvång och grov misshandel på tolv målsäganden.

Den 40-årige mannen som häktades i februari, blev i idag omhäktad för flera nya brottstillfällena som tillkommit i utredningen. Det rör sig nu om totalt 100 brottstillfällen, 45 fall av grov misshandel och 55 fall av grovt olaga tvång.

Idrottsledare dömd för övergrepp

Under förra veckan rapporterade SVT Nyheter Blekinge om att utredningen är på väg att slutföras, att åtal väcks inom några veckor.

Tidigare har idrottsprofilen medgett i förhör att han agerat våldsamt mot ungdomarna – men att allt skett i samförstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsledare dömd för övergrepp

Mer i ämnet