Kseniya Dimitrova är en av de som nu samlar in pengar i centrala Karlskrona för att få hem den 23-årige man som skadats i en dykolycka i Alanya. Foto: Erik Alfredsson

Vänner samlar in pengar i centrala Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Den dykskadade 23-åringen har ingen försäkring och nu samlar vänner till mannen in pengar i centrala Karlskrona för hjälpa till att få hem honom.

Eftersom den 23-årige man, som skadat sig när han dök ner i vattnet i Turkiet, inte har någon försäkring startades en insamling på sociala medier för att hjälpa till att täcka upp för operationen.

Men nu har vänner i Karlskrona även startat en insamling i centrala Karlskrona, vid Klaipedaplatsen.

Förutom att operationen kostar 500.000, enligt en vän till familjen, finns oron över hur 23-åringen ska kunna transporteras hem – något som även det kan kosta mycket.

En av vännerna, Irina Novokresclonova, är konstnär och planerar att sälja sin konst för att sedan kunna ge pengarna till 23-åringens mamma.

Det var i tisdags som den 23-årige mannen skadade sig när han dök ner i vattnet och fick en fraktur på ryggraden. Han har sedan dess vårdats på sjukhuset i Alanya.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.